Kokoonnuttiin taas parin mamman ja lasten kanssa ja päätin kantaa korteni kekoon tarjoilun suhteen ja viedä mukanani lakritsihyydykekakun jonka raaka-aineet koostuivat kaapista löytyneistä tarvikkeista :)
Keksipohjan tein 200 grammasta itsetehdyistä kekseistä jotka murensin tehosekoittimessa ja lisäsin 100 g sulaa voita. Täytteenä kaksi purkkia Flora vispiä vaahdotettuna, sokeria, 6 liivatelehteä, 100 g maitorahkaa ja n. 100 g Pirkka lakritsikastiketta. Kaadoin täytteen irtopohjavuokaan taputellulle keksipohjalle ja annoin hyytyä rauhassa jääkaapissa. Sitten valmistin lakritsikiilteen 120 g Pirkka lakritsikastiketta, 3 liivatelehdestä ja 1/2 dl vettä ja lusikoin kiilteen varovasti hyydykekakun pinnalle. Sitten laitoin kakun takaisin kylmään jossa kiille sai jähmettyä.
Kakun pinnan koristelin valkoisella kimallekoristelugeelillä, mutta huomasin, että se myös leviää helposti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.