Jotenkin näiden tekeminen on aina onnistunut satunnaisesti, joten nyt oli pakko kokeilla miten saa täydellisiä fudgeja!

Tein kahta eri sorttia, toinen satsi on mansikanmakuisia ja toiset valkosuklaan makuisia.

Tärkeintä näiden herkkujen valmistuksessa on kuohukerman käyttö vispikerman sijaan sekä vähintään 80 % voin tai margariinin käyttö!

Keitin valkosuklaafudgeja n. 20 minuuttia ja mansikkafudgeja n. 15 minuuttia. Käytin myös lämpömittaria apuna ja huomasin seoksen olevan valmista kun mittari näytti 113 astetta.

Sulatin aluksi voin kattilassa ja sen jälkeen laitoin loput aineet rasvan joukkoon ja jatkoin keittämistä niin kauan kunnes mittari näytti tuon 113 astetta. Aluksi seoksen lämpötila nousi nopeasti 100 asteeseen (n. 5 minuutissa), mutta sen jälkeen viimeiset 13 astetta nousivat hitaasti aste kerrallaan. Koko keittämisen ajan hämmensin seosta pohjaa myöten.

Mikäli et omista lämpömittaria, seoksen valmiutta voi testata pudottamalla pari tippaa kylmään veteen. Jos tipat putoavat suoraan vesilasin pohjalle täysin jähmettyen, fudge on valmista. Muussa tapauksessa jatka vielä keittämistä ja toista testi.

Valkosuklaafudgeja valmistaessa ota kiehunut seos liemeltä ja lisää valkosuklaa paloina seokseen koko ajan vatkaten. Kaada toffee leivinpaperilla päällystettyyn astiaan ja laita kylmään n. tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä fudgetaikinasta sopivan kokoisia neliöitä.

Mansikkafudgeja valmistettaessa kaikki aineet keitetään kattilassa ja sitten kaadetaan astiaan jähmettymään.

Valkosuklaafudget:

100 g voita/margariinia (80% rasvaa)

5 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

2,5 dl sokeria

130 g valkosuklaata

Mansikkafudget:

50 g voita/margariinia

2,5 dl kuohukermaa

3 dl mansikkatomusokeria

0,5 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

****