Leivoinpa tällaisia aikani kuluksi. Reseptin kehittelin päässäni tuossa yksi ilta kun en saanut unen päästä kiinni. Toinenkin resepti on mielessä, mutta sen toteutan sitten seuraavalla kerralla vasta :) Tässä siis dumletäytteisten muffareiden ohje, josta tulee noin 12 kpl valmista muffinsia:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa tai kermaa (tässä käytin kermaa, koska maito oli loppu)

2 kanamunaa

100 g sulatettua voita tai leivontamargariinia

1 pss Dumle karkkeja

Kermavaahtoa ja strösseleitä koristeluun

 

Sulata voi. Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa sellaisenaan ja lisää lopuksi sulatettu voi. Annostele  taikina muffinsivuokiin pursotuspussia apuna käyttäen. Tällöin saat siistin lopputuloksen sen sijaan, että sähellät kahden ruokalusikan kanssa, jolloin taikinaa on pitkin muffinsivuokaa ja lopputulos voi olla epätasainen.

Pursota ensin vuoat puoliksi täyteen ja lisää sen jälkeen jokaiseen vuokaan yksi dumle. Pusota sitten uusi kerros taikinaa dumlen päälle ja lisää viimeiseksi vielä yksi dumle päällimäiseksi. Paista muffineja uunissa 200 asteessa n. 20 min. Kokeile hammastikulla muffinien valmiutta.

Paiston jälkeen anna muffineiden jäähtyä kunnolla ennen kuin pursotat kermavaahdon muffinsien päälle. Jos kerma pursotetaan liian aikaisin, se saattaa sulaa. Koristele lopuksi värikkäillä nonparelleilla.

Tämä resepti oli siis omakehittämä ja huomasinkin erään "virheen" sitten syömävaiheessa: dumlet valahtivat uunissa taikinan läpi vuoan pohjaan ja toffeet sulivat sinne. Tarkoitus oli, että dumlet jäisivät kiltisti muffinsin keskelle "yllätykseksi". Tästä viisastuneena teen ensikerralla niin, että hienonnan dumlet ja lisään ne suoraan taikinaan, jolloin ne sulavat tasaisesti koko leivokseen.

Kermavaahdot muuten värjäsin erilaisilla väreillä ja pursottelin niitä sitten muffinsien päälle. Tosin lopputulos ei ollut niin siisti kuin toivoin, johtuen kerman muuttumisesta "höttöisemmäksi" värjäyksen takia. Maku oli kuitenkin erinomainen ja ne katosivat jostain kumman syystä parempiin suihin :)