Tämä kakku on leivottu muuttoapuna olleille appivanhemmille ja miehen veljelle vaimokkeineen :) Kokeilin myös vähän erilaista kakkupohjaa sokerikakkupohjan sijasta, nimittäin Wieniläistä kakkupohjaa. Täytteenä on kermavaahtoa, viinirypäleitä, kiiwiä ja vadelmahilloa. Kostukkeena marjamehu. Kakun päälle tein vaahtokarkkimaisen marengin ja kuorrutukset ovat kermavaahtoa.

Wieniläinen sokerikakkupohja:

5 kokonaista kananmunaa

2 keltuaista

150 g sokeria (n.1 3/4 dl)

1/2 tl raastettua sitruunankuorta

150 g vehnäjauhoja (n.2,5 dl)

30 g perunajauhoja (n. 1/2 dl)

90 g voita

 

Vatkaa kananmunat, keltuaiset, sokeri ja sitruunankuori vaahdoksi. Sihtaa jauhot varovasti vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Varo, ettei vaahto lässähdä. Sulata rasva ja kaada se nauhana vaahdon joukkoon. Sekoita rasva varovasti vaahtoon.

Kaada taikina korppujauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista 190 asteessa 30-35 min. Jäähdytä ja irroita pohja varovasti vuoasta.

Leikkaa pohja kolmeen osaan sivusuunnassa.

 

Marenki kakun pinnalle:

4 valkuaista

1,5 dl tomusokeria

 

Yhdistä aineet kulhossa ja vatkaa kauniiksi, jämäkäksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siihen jää huippuja nostaessasi vispilän vaahdosta. Levitä vaahto ronskisti ympyrän muotoon leivinpaperille ja paista 150 asteessa n. 15 min. Laske sitten lämpötilaa 100 asteeseen ja paista vielä 15 min. Valmis marenki on päältä kauniisti kullan värinen, mutta sisältä kuitenkin vielä pehmeä ja vaahtokarkkimainen.

HUOM! Ennen kuin alat valmistamaan marenkia, varmista, että kulho ja vispilä ovat täysin kuivia ja rasvattomia. Muuten marenki ei vaahtoudu.

Jäähdytä valmis marenki ja nosta se varovasti täytekakun päälle ennen kerman pursotusta. Marenki saattaa nostaa muutaman tunnin kuluttua pinnalle "karamellihelmiä" (ks. kuva).