- 3 munan tumma kääretorttupohja

- 70 g sulaa margariinia

- 200 g appelsiinituorejuustoa

- 200-300 g Fazerin sinistä

 

Valmista tumma kääretorttupohja ja paista se. Jäähdytä uunista ottamisen jälkeen ja nypi kääretorttupohja silpuksi kulhoon. Sulata rasva ja kaada se kääretorttupohjasilpun joukkoon. Lisää myös tuorejuusto. Vaivaa massa tasaiseksi ja yritä pyörittää siitä palloja. Mikäli pallot tuntuvat liian höttöisiltä ja murenevat helposti, sulata hieman lisää rasvaa ja kaada se massan joukkoon. Muotoile massasta palloja. Sulata suklaa ja pyöritä cake popsit suklaassa. Koristele nomparelleilla tai jollain muulla haluamallasi tavalla. Laita cake popsit jääkaappiin kovettumaan ennen tarjoilua.

Cake popseja tehdään yleensä ylijääneestä kakkupohjasta (ns. perunaleivoksia), mutta moni valmistaa näitä palleroita erilaisista kuivakakuista tai vaikka mutakakusta. Itse olen aiemmin tehnyt samantapaisia popseja dominokekseistä.