Tässä on aivan ihana herkkuresepti jouluksi!

Valkosuklaafudget

5 dl kuohukermaa

3,5 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 tl vanilliinisokeria

50 g voita/margariinia

75 g valkosuklaata

 

Mittaa kaikki muut ainekset teflonkattilaan paitsi valkosuklaa. Anna kiehua n. 35-45 min lähes koko ajan sekoittaen, ettei toffee pala pohjaan. Tee toffeelle vesitesti: pudota pieni annos toffeeta vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos toffee putoaa lasin pohjaan könttinä toffee on valmista, mikäli toffee liukenee veteen, jatka vielä keittämistä ja toista vesitesti hetken kuluttua uudelleen.

Nosta valmis toffee hetkeksi jäähtymään ja lisää sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa toffeen joukkoon ja vatkaa fudgetaikinaa vispilällä kunnes valkosuklaa on sulanut toffeen joukkoon tasaisesti.

Kaada fudgemassa tasaiselle alustalle folion päälle ja nosta kylmään. Leikkaa levystä neliön muotoisia fudgepaloja.

VINKKI! Paketoi fugdet kauniisti sellofaaniin ja anna joululahjaksi :)