Mulla ja siskolla oli synttärit, joten päätin tehdä yhteisen syntymäpäiväkakun sen kunniaksi. Täytekakun sisällä on vaniljatäytettä, kinuskia, kermavaahtoa ja persikoita. Päälle on sulatettu valkosuklaata. Valkosuklaata oli todella vaikeaa saada tasaiseksi ja siistiksi, joten lopputulos oli hieman liian röpyliäinen. Valkosuklaa on siis värjätty vaaleanpunaisella tomuvärillä ja lopuksi "maalattu" vaaleanpunaisella kimalletomuvärillä. Kirjoitukset on tehty kimalle geelillä, jota saa ihan ruokakauppojen leivontahyllyiltä. Lisäksi tein valkoisesta marsipaanista liljoja.

Kakkupohjan valmistukseen tarvitset:

6 kananmunaa

sokeria

perunajauhoja

vehnäjauhoja

leivinjauhetta

 

Itse teen kakkupohjat yleensä niin, että mittaan kananmunat korkeaan lasiin ja piirrän merkin kuinka "korkealle" munat lasissa ylettyvät. Sen jälkeen mittaan sokeria merkkiin asti käyttäen siis samaa lasia. Jauhoja tulee yhteensä myös merkkiin asti, mutta kuitenkin niin, että perunajauhoja on 1/3 ja venhäjauhoja 2/3. Leivinjauhetta tarvitset 2 tl.

Mittaa siis munat ja sokerit ja vaahdota ne paksuksi vaahdoksi vatkaimella. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pystyt piirtämään kahdeksikon vaahtoon. Lisää sen jälkeen jauho-leivinjauheseos siivilän lävitse vaahtoon varovasti sekoittaen taikina tasaiseksi. Kun siivilöit jauhot, vältyt jauhokökkäreiltä ja taikinasta tulee ilmava. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperia.  

Paista kakkua 175 asteessa n. tunnin ajan. Tarkista hammastikulla kakun valmiutta reilun puolen tunnin kuluttua. Jotkut uunit ovat tehokkaampia ja kakku saattaa paistua nopeastikin. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakkupohja on valmis.

Irrota veitsellä kakun reunoja varovasti vuoan reunoista, ennen kuin avaat kakkuvuoan salvan. Näin kakku ei repeä vuoasta irrotettaessa.

Täytteet:

Kinuskia (ks. "Kakun kuorrutteet")

Vaniljatäytettä (ks. "Kakun täytteet")

Kermavaahtoa (vaahdota n. 3 dl kermaa)

1 iso tlk persikoita siivutettuina

Kostuta kakkupohjat esim. mehulla

 

Kakun päälle sulatin yhteensä 350 g valkosuklaata.