Lihapullat ovat kiva ruoka niin arkeen kuin juhlaankin, pääruokana tai yhtenä osana seisovaa pöytää. Valmistustapoja on varmasti yhtä monta kuin tekijääkin, joten tässä omakehittelemä versioni lihapullista:

noin 50-60 lihapullaa:

800 g vähärasvaista (7%) kalkkunajauhelihaa

1 iso sipuli

1 valkosipulin kynsi

3-4 rkl sinappia

3 kananmunan valkuaista

(2 rkl  korppujauhoa)

suolaa

mustapippuria

 

Pilko sipuli ja kuori valkosipulinkynsi. Murskaa sipulit tehosekottimessa soseeksi, jolloin sipuliseos levittyy tasaisesti lihapullataikinaan, eikä lihapullissa ole sipulisattumia.

Lisää sipulisoseen joukkoon jauhelihat, valkuaiset, mausteet sekä korppujauho. Pyörittele uunipellille n. 50-60 pullaa riippuen miten isoja pullia haluat. Paista 225 asteessa n. 25 min. Tarkista pullien kypsyys halkaisemalla yksi pulla.

Tarjoile lihapullat salaatin, perunamuusin tai vaikka pastan kanssa.

 

Nämä lihapullat ovat erittäin vähärasvaisia, sillä ne eivät sisällä edes kananmunan keltuaista. Lihapullista saa myös hiilihydraatittomia jättämällä korppujauhon pois. Kananmunan valkuiaiset riittävät sitomaan pullat tiiviisti kasaan eivätkä ne murene. Nämä lihapullat sopivat siis loistavasti esim. laihduttajalle, sillä lihapullien proteiinipitoisuus on korkea ja rasvapitoisuus suht matala. Sinappi antaa lihapulliin kivaa makua