Sokerimassa on leivontatarvikekaupoissa suht kallista, mikäli sitä käyttää paljonkin kakkujen kuorrutteena tai tekee siitä koristeita. Päätinpä siis itse opetella tekemään sokerimassaa.

n.750 g sokerimassaa

2 kananmunan valkuiasta

2 rkl nestemäistä glukoosia tai 2 rkl vaaleaa siirappia

n.700 g tomusokeria

 

Sekoita n. 500 g tomusokeria, valkuaiset ja siirappi/glukoosi kulhossa. Vaivaa taikinaa kädellä ja lisää samalla vähitellen loput tomusokerit, kunnes taikina irtoaa helposti kulhosta ja voit pyörittää siitä pallon.Kuorrutteen tulee olla pehmeää ja helposti kaulittavaa. Vältä siis liiallista tomusokerin käyttöä tai  muuten taikina murenee liian helposti eikä pysy kauniina kakun päällä.

Mikäli et käytä kuorrutetta heti, kääri se tiiviiseen muovikelmuun ja säilytä jääkaapissa (säilyy reilun viikon).

Kun alat työstämään massaa, sirottele alustalle tomusokeria ennen massan kaulimista. Näin massa irtoaa helposti alustasta.