Pohja

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita
  • 50 g tomusokeria
  • 1 keltuainen

Vaivaa kaikki ainekset kiinteäksi taikinapalloksi kulhossa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna jähmettyä reilu tunti jääkaapissa.

Valmista sitruunatäyte:

  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua
  • 3,5 dl vettä
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 100 g sokeria
  • 3 keltuaista
  • 3 valkuaista
  • 55 g voita

Raasta sitruunankuoret ja purista sitruunoista mehut talteen. Laita kattilaan maissitärkkelys, sokeri ja osa vedestä. Kiehauta ja lisää loput vedet sekä sitruunan mehut. Kiehauta uudellaan nopeasti kunnes seos muuttuu kiisseliksi ja ota sitten liedeltä. Vatkaa kiisselin joukkoon yksitellen keltuaiset ja sen jälkeen voi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaiset.

Kauli taikina vuokaan sopivaksi (n. 26 cm) ja Painele taikina vuokaan reunoja myöten ja aseta sitten piirakkapohjan päälle leivinpaperi ja ripottele päälle kuivattuja herneitä. Esipaista 190 asteessa n. 10 min. Ota sitten pohja uunista ja poista herneet ja leivinpaperi. Lusikoi piirakkapohjan päälle sitruunatäyte. Paista uunissa n. 10 min.

Valmista marenki:

  • 5 valkuaista
  • 100 g tomusokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi kuivassa, rasvattomassa kulhossa.

 Lusikoi täytteen päälle lopuksi marenkimassa ja paista vielä 120 asteessa n. 35 min kunnes marenkin on kauniisti ruskettunut päältä.

Jäähdytä piirakka ja tarjoile!