Banaani-toffeepiirakka 6:lle

2 tlk kondensoitua maitoa

2-3 banaania

2 dl kermaa

85 g voita

150 g Digestive-keksejä

25 g rouhittuja manteleita

25 g rouhittuja hasselpähkinöitä

 

Keitä kondensoituja maitotölkkejä kiehuvassa vesikattilassa reilut kaksi tuntia ja jäähdytä valmis toffee.

Sulata voi. Hienonna keksit nuijimalla vasaralla muovipussin lävitse. Sekoita hienonnetut keksit, manteli- ja pähkinärouhe sulaan voihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksitaikina vuoan pohjalle.

Paista 180 asteessa n. 10 min ja anna jäähtyä hyvin. Lado seuraavaksi viipaloidut banaanit piirakkapohjan päälle ja levittele jäähtynyt toffee banaanien päälle tasaisesti.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kuorruta piirakka kermavaahdolla ja koristele rouhitulla suklaalla ja suklaakiehkuroilla sekä suklaaruusulla.

Suklaakoristeet valmistat sulattamalla 100 g tummaa suklaata. Kaada sulanut suklaa leivinpaperilla päällystetyn alustan päälle tasaiseksi levyksi. Jäähdytä suklaalevy kylmässä ja höylää jähmettyneestä suklaasta juustohöylällä kiehkuroita ja rouheisia paloja.