Vaahtokarkkimassa on kiva vaihtoehto marsipaanille tai sokerimassalle täytekakun päälle. Vaahtismassasta voi myös valmistaa kakun koristeita. Valmistus on suht helppoa, mutta vaatii hieman hermoja tahmaisuutensa vuoksi.

Tarvitset siis:

- 300 g hyviä vaahtokarkkeja (mieluiten valkoisia)

- 0,5 dl vettä

- 1 pkt tomusokeria

- öljyä

- siivilä

- mikron kestävän kulhon

- (pastaväriä värjäämistä varten)

 

Mittaa kulhoon vesi ja vaahtokarkit. Kuumenna mikrossa 1-2 min kunnes karkit ovat sulaneet.

Siivilöi n. 1/3 osa tomusokerista laakeaan kulhoon/alustalle jossa aiot muovata massan. Öljyä kädet. Kaada vaahtikset alustalle ja ala vaivaamaan massaa ja tomusokeria keskenään. Lisää tomusokeria ja jatka vaivaamista niin kauan, kunnes massa on muuttunut tiiviiksi mutta venyväksi ja kaulittavaksi taikinaksi. Kaulitse taikinasta tarvitsemasi kokoinen päällinen täytekakulle.

Mikäli haluat värjätä vaahtismassaa, tee se mikrosta ottamisen jälkeen.

MMF säilyy tuorekelmuun käärittynä viikkoja.