Pohja:

150 g sulaa rasvaa

1 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 muna

 

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää kananmuna. Yhdistä jauhot muuhun taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle sekä vähän reunoille. Paista 200 asteessa n. 10 min. 

Toffee

4 dl kuohukermaa

50 g voita

100 g sokeria

150 g fariinisokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Sulata voi kattilassa ja lisää loput aineet. Anna kuplia niin kauan, että vesitestin tehdessäsi toffee putoaa lasin pohjalle. Kaada toffee piirakkapohjan päälle.

Rahkatäyte

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

2 kananmunan valkuaista

puolukoita

 

Sekoita keskenään rahka, sokeri ja valkuaiset ja kaada täyte toffeen päälle. Ripottele lopuksi puolukat ja anna piirakan vielä paistua 200 asteessa n. 20 min. Ota piirakka uunista ja anna sen jäähtyä reilusti viileäksi, jotta toffee jähmettyy tarpeeksi eikä valu piirakan välistä.

VINKKI! Voit myös käyttää itsetehyn toffeen sijasta kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta, joka on jämäkkää ja pehmeää.