Kinuskin keittämiseen tarvitset:

100 g voita

2,5 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

2,5 dl tavallista sokeria

vaniljasokeria maun mukaan

 

Sulata voi kattilassa. Lisää sokerit ja kerma ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kinuskin väri muuttuu keittämisen aikana vaaleammaksi. Keitä kinuskia n.15-25 min välillä sekoittaen. Kinuskin kuuluu kuplia keittämisen aikana. Voit testata kinuskin valmiuden pudottamalla nökäreen kylmään vesilasiin. Jos nökäre putoaa suoraan pohjalle, kinuski on valmis. Mikäli kinuski jää vielä kellumaan pinnalle/sulaa, jatka keittämistä ja tee uusi vesitesti. Kinuski kannattaa kaataa mahdollisimman pian kakun päälle, jotta se levittyisi tasaisesti ja lopputulos olisi kaunis ja kiiltävä kinuskipinta.

Kinuskin keitto onnistuu myös näistä:

4 dl kuohukermaa

3 dl fariinisokeria

1/2 dl tavallista sokeria

 

 Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. puoli tuntia.