Ystävät tulivat kylään, joten päätin leipoa jotain herkkua. Lopputuloksena oli mokkapaloista muunneltu versio, kinuskipalat.

Kinuskipalojen resepti:

125 g sulaa rasvaa

5 dl venhäjauhoja

3 kanamunaa

3,5 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:

2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

100 g voita

2,5 dl sokeria

vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot omassa kulhossaan. Sulata voi ja mittaa maito. Yhdistä jauhot, sula voi ja maito varovasti vuorotellen vaahtoon varovasti vatkaten niin, että taikina muuttuu tasaisen löysäksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 min. Testaa valmiutta hammastikulla.

Ota paistunut pohja uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kinuski: sulata voi kattilassa ja lisää sen jälkeen sokerit ja kerma. Keitä kinuskia n. 20 min koko ajan sekoittaen. Varmista kinuskin valmius pudottamalla sitä nökäre kylmään veteen. Jos kinuski painuu lasin pohjalle yhtenä kökkönä, kinuski on valmis.

Kaada valmis kinuski välittömästi jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita. Anna kinuskin kohmettua.

Koristele kermavaahdolla ja stösseleillä :)