Kinuskin keittämiseen tarvitset:
100 g voita
2,5 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
2,5 dl tavallista sokeria
vaniljasokeria maun mukaan
Sulata voi kattilassa. Lisää sokerit ja kerma ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kinuskin väri muuttuu keittämisen aikana vaaleammaksi. Keitä kinuskia n.15-25 min välillä sekoittaen. Kinuskin kuuluu kuplia keittämisen aikana. Voit testata kinuskin valmiuden pudottamalla nökäreen kylmään vesilasiin. Jos nökäre putoaa suoraan pohjalle, kinuski on valmis. Mikäli kinuski jää vielä kellumaan pinnalle/sulaa, jatka keittämistä ja tee uusi vesitesti. Kinuski kannattaa kaataa mahdollisimman pian kakun päälle, jotta se levittyisi tasaisesti ja lopputulos olisi kaunis ja kiiltävä kinuskipinta.
Kinuskin keitto onnistuu myös näistä:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
1/2 dl tavallista sokeria
Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. puoli tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.