Tämä kakku on erittäin yksinkertainen, mutta niin herkullinen! Kakku on myös gluteeniton, joten sopii siis myös keliaakikon ruokavalioon :)

Pavlova 10 hengelle:

8 valkuaista

2 dl sokeria

2 dl tomusokeria

1,5 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl maissijauhoja

2 tl vanilliinisokeria

tilkka öljyä

 

Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi, niin, että vipilän nostettaessa marenkivaahtoon jää huiput. Lisää vaahtoon maissijauhot, vanilliinisokeri ja valkoviinietikka ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.

Ota kaksi uunipeltiä ja vuoraa ne leivinpaperilla. Sivele sudilla leivinpapereille öljyä ja jaa marenkivaahto kahteen osaan molemmille leivinpapereille. Levitä marenkivaahto ympyränmuotoon ja paista ensin 120 asteessa n. 30 min ja laske sitten lämpö 100 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 1,5 h. Vaihda paiston aikana peltien paikkaa, jotta molemmat marengit paistuvat yhtä paljon.

Marengin kuuluu olla päältä kova, mutta sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeä.

Ota marengit uunista ja anna jäähtyä.

Täyte:

5 dl Flora vispiä

sokeria

banaania

viinirypäleitä

säilykepersikkaa

pinnalle raastettua tummaa suklaata

 

Levitä ensimmäisen marenkilevyn päälle kermavaahtoa ja pilkottuja hedelmiä. Laita sitten toinen marenkilevy päälle ja levitä samat täytteet. Raasta pinnalle lopuksi tummaa suklaata.

Pavlovan ei tarvitse näyttää huolitellulta, vaan se saa olla rönsyilevä :)