Tätä herkkua on pitänyt kokeilla jo pitkään, mutta nyt sitten ensimmäisten helteiden kunniaksi sain aikaiseksi valmistaa kotitekoista jäätelöä. Suurin osa leivonnaisista on omia sovelluksia muiden resepteistä, niin myös tämäkin. Harvemmin kopioin suoraan leivontakirjoista tai netistä valmiita reseptejä, sillä se olisi liian helppoa!

Tässä siis varma kesäherkku 2010! Uusia jäätelövariaatioita testailen aivan varmasti lähes joka viikko tänä kesänä.

Perusohje vaniljajäätelöön n.1 litra valmista jäätelöä:

- 4 dl Flora vispiä

-3 kanamunan keltuiaista

- 2 tl aitoa vaniljasokeria

-1 tlk kondensoitua maitoa

- (sokeria)

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunan keltuiaiset yksitellen varovasti sekoittaen. Lisää sitten tölkillinen kondensoitua maitoa sekä vaniljasokeri. Sekoita kond. maito ja vaniljasokeri keltuaisten tavoin varovasti vaahtoon, jottei vaahto lässähdä liikaa. Maista. Lisää tavallista sokeria, mikäli haluat jäätelöstä entistäkin makeempaa.

Kaada jäätelömassa litran vetoiseen pakasterasiaan tai vanhaan jäätelörasiaan ja laita kansi päälle. Anna jähmettyä pakastimessa ainakin kolme tuntia ellei pidempäänkin. Voit käydä tunnin välein tarkistamassa jäätelön jähmettymistilannetta ja samalla hieman sekoittamassa haarukalla jäätelömassaa.

Tämä jäätelö on koostumukseltaan kuin oikeaa jäätelöä, mutta omasta mielestäni jopa paremman makuista kuin teollisesti valmistetut jäätelöt! Tätä perusohjetta voi soveltaa juuri omien makutottumusten mukaan esim. erilaisia suklaarouheita, marjoja, hedelmiä tms. käyttäen!

Lopuksi vielä kinuskikastikkeen resepti:

-50 g voita

- 3 dl Flora vispiä tai oikeaa kermaa

-2 dl fariinisokeria

- 1 rkl vanilliinisokeria

- 1/2 dl sokeria

 

Sulata voi kattilassa ja lisää sitten loput aineet siihen. Keitä kinuskia n. 15 min koko ajan hämmentäen. Nosta sitten kattila liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä hieman ennen jäätelön päälle kaatamista. Ylijäänyttä kinuskia kannattaa säilyttää jääkaapissa ja kuumentaa nopeasti taas ennen käyttöä.