Kermakakun sijaan meillä oli äitienpäivän kunniaksi suolaista kakkua! Täysin oma sovellus tämäkin leipomus, mutta tosi hyvää ja kivaa vaihtelua :)

n. 8 hengen hyydykekakku:

Pohja:

- 150 g hapankorppuja

- 1/2 dl kasvislientä

- 50 g sulaa margariinia

Täyte:

-200 g savustettua kalkkunanleikkelettä/suikaleita

- 1 iso punasipuli

- nippu ruohosipulia

- paprika

- 6 liivatelehteä+tilkka maitoa

- 250 g maitorahkaa

- 200 g kermaviiliä (2 % rasvaa)

- paprikatuorejuustoa (12 % rasvaa)

- 100 g yrttituorejuustoa ( 15 % rasvaa)

-sitruunapippuria

Koristeeksi:

- viinirypäleitä

- kalkkunaleikkelettä

- paprikaa

- kirsikkatomaatteja

- persiljaa

 

Jauha hapankorput tehosekoittimessa jauheeksi ja yhdistä siihen sula margariini ja kasvisliemi. Painele hapankorppumassa leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Pilko sipuli, ruohosipuli, kalkkunasuikaleet ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa maitorahka, tuorejuustot ja kermaviili keskenään ja lisää sitten pilkotut kalkkunasuikaleet, kasvikset sekä sitruunapippuri. Keitä kattilassa tilkka maitoa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatemaito täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi (malttamattomat voivat hyydyttää kakun tunnissa pakastimessa).

Irroita hyytyneestä kakusta reunavuoka ja koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.