Pohja:
4 kananmunaa
1,25 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Kääntele jauhot vaahtoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 175 asteessa n. 10 min. Kumoa jäähtynyt kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille.
Täyte:
Vadelmahilloa
5 dl Flora vispiä
1 pss Mariannerakeita murskattuna
7 liivatelehteä
sokeria
1 tl vaniljasokeria
tilkka maitoa
Voitele kääretorttupohja vadelmahillolla ja kääri pohja rullalle. Leikkaa rullasta ohuita paloja. Vuoraa lasikulho tuorekelmulla. Lado kääretorttuviipaleet kulhon pohjalta alkaen reunoja myöten ylös asti. Jätä n. 6 palaa kantta varten.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri ja mariannerakeet. Kiehauta tilkka maitoa kattilassa ja liota siihen liivatelehdet. Valuta liivatemaito norona mariannevaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Täytä kääretorttuvuoka mariannetäytteellä ja lado lopuksi täytteen päälle loput kääretorttupalat kanneksi. Laita kylmään hyytymään n. 5 tunniksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Kakun kuorruttaminen ei ole välttämätöntä, sillä kakku näyttää hauskalta ilmankin kermavaahtoa. Tämän kakun kuorrutin noin viidellä desillä Flora vispiä, joka oli makeutettu sokerilla ja suklaatomusokerilla. Koristeina on vaaleanpunaisia nomparelleja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.