Sokerikakkupohja on helppo ja yksinkertainen valmistaa ja se on varma valinta täytekakun pohjaksi.

 kananmunia   sokeria   vehnäjauhoja   perunajauhoja   leivinjauhetta   3 kpl    1 dl    1 dl    1/2 dl    1/2 tl   4 kpl    1,5 dl    1,5 dl    1/2 dl    1/2 tl   5 kpl    1 3/4 dl    2 dl    1/2 dl    1 tl   6 kpl    2 dl    2,5 dl   1/2 dl    1 tl   7 kpl   2,5 dl   3 dl   1/2 dl    1 tl   8 kpl   3 dl   3,5 dl   1/2 dl    1,5 tl    9 kpl   3,5 dl   3 dl   1 dl   1,5 tl   10 kpl   4 dl   4 dl   1 dl   1,5 tl 

Lähde: Svensk, Ulla. Unelmakakut. 2008.

Munien määrä lasketaan niin, että 1 muna/3 henkilöä. Kukaan ei silti kiellä tekemästä hieman isompaa kakkupohjaa, jos joku vaikka haluaa vielä ottaa lisää herkullista kakkua

Tässä siis vielä vaihe vaiheelta pohjan valmistus:

Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Mittaa kuivat aineet keskenään erilliseen kulhoon.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

Vaahto on valmista, kun se on jämäkkää ja kuohkeaa.

Sihtaa jauhot vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti nuolijalla tai käsin.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja aseta pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Testaa pohjan valmiutta hammastikulla. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa.

Jäähdytä kakkupohja ja irroita varovasti vuoasta. Leikkaa pohja kolmeen osaan sahalaitaista veistä käyttämällä.

 

VINKKI: Ennen munien vatkausta kananmunat kannattaa ottaa huoneenlämpöön lämpiämään tai laittaa hetkeksi kuumaan veteen. Lämpimät kananmunat vatkautuvat nopeammin ja helpommin.