Täytetyt paprikat 4:lle

4 isoa paprikaa

400 g kalkkunajauhelihaa

2 keskikokoista sipulia

200 g valkosipulituorejuustoa 2% rasvaa

1,5 dl riisiä (keittämätön)

suolaa

timjamia

pippurisekoitusta

2 kananmunan valkuiaista

juustoraastetta 5% rasvaa

 

Keitä riisit ja siivilö ylimääräinen vesi pois. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista "hatut" irti ja poista siemenet. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipulit. Kääntele tuorejuusto jauhelihan joukkoon ja lisää suola, timjami sekä pippurisekoitus. Kaada riisit pannulle ja sekoita jauhelihan joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset. Täytä paprikat riisi-jauhelihaseoksella ja raasta pinnalle juustoa. Paista uunissa n. 20 min ja lisää paprikoiden päälle "hatut". Anna paistua vielä n. 10 min.

Lohkoperunat

600 g perunoita

juoksevaa Floraa

suolaa

ranskanperunamaustetta

 

Pese perunat hyvin, mutta älä kuori. Leikkaa perunat lohkoiksi (yhdestä perunasta tulee neljä lohkoa). Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kevyesti Floralla. Ripottele pinnalle suolaa ja ranskanperunamaustetta ja paista 200 asteessa n. 20-30 min kunnes perunat ovat kypsiä ja rapsakoita.