Vaniljainen kerroshyytelö 6 annosta

4 dl sokeritonta, tummaa marjamehua (esim. Fun light)

4,5 dl rasvatonta maitoa

2 kananmunan keltuaista

1 rkl makeutusnestettä (kestää keittämisen)

1 rkl vaniljasokeria/vaniljakreemijauhetta

4 rkl perunajauhoja

12 liivatelehteä

 

Sekoita kattilassa kylmänä maito, perunajauhot, keltuaiset, makeutusneste ja vaniljasokeri. Kiehauta koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes seos muuttuu paksuksi kiisseliksi. Ota pois liedeltä ja jäähdytä.

Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä ja kiehauta tilkka maitoa johon sekoitat pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivatemaito vaniljakiisselin joukkoon ja sekoita kiisseli tasaiseksi. Kaada kiisseli kulhoon tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita kiisseli viileään hyytelöitymään.

Kaada 4 dl marjamehua kulhoon. Liota seuraavaksi 7 liivatelehteä ja kiehauta tilkka marjamehua ja sekoita liivatteet kiehuvaan mehuu. Kaada liivatemehu mehukulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada sen jälkeen mehu hyytelöityneen vaniljakiisselin päälle ja anna hyytyä vielä parisen tuntia kylmässä.

Tarjoile kerroshyytelö suoraan läpinäkyvästä lasikulhosta tai leikkaa siitä lautaselle yksittäisiä paloja. Koristele halutessasi vaikka sokerihelmillä tai marjoilla.

 

Koko annos(561 g)/yksi annos (94g):

kcal 509 / 85

prot 36 g / 6

hh 68 g / 11

rasvaa 10 g / 1,6