Makeaa toffeeta ja kirpakoita vadelmia yhdessä! Nam!!

Pohja:

150 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 rkl maitorahkaa

 

Täyte:

2 prk á 397 g kondensoitua maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

200 g pakastevadelmia

2 rkl perunajauhoja

 

Täytä iso kattila vedellä ja laita kondesoidut maito tölkit veteen kiehumaan noin kolmeksi tunniksi. Lisää keittämisen aikana vettä kattilaan jotta tölkit ovat koko ajan veden peitossa. Jäähdytä kiehueet tölkit kylmässä vedessä ja avaa varovasti, ettei kuuma toffee räjähdä käsille.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maitorahka. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä taikina vuokaa nostaen takinaa myös vuoan reunoille. Sekoita toffeeseen vanilliinisokeri ja levitä toffee taikinan päälle. Ripottele lopuksi vadelmat piirakan pinnalle ja siivilöi perunajauhot vattujen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min kunnes pohja näyttää valmiilta.

(Pikkumieskin tietää, missä "nam nam" paistuu )

 

Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä parisen tuntia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kauniilla nauhalla. Tarjoile!