7 isoa tai 12 pientä muffinssia:
115 g vehnäjauhoja (n.2 dl)
1 tl leivinjauhetta
8 rkl pehmemää voita
115 g sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 rkl maitoa/kermaa
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna tai puolikkaan sitruunan mehu
Kuorrutukseen:
2 dl kermaa
150 g maitorahkaa
sokeria maun mukaan
keltaista pastaväriä/nestemäistä väriä
nomparelleja
Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhon pohjalle. Vatkaa omassa astiassa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Lisää sitten sokeri, munavaahto, maito, rasva ja sitruuna jauhoihin ja vatkaa vatkaimella taikinaksi. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 190 asteessa 15-20 min kunnes leivokset ovat kullan ruskeita ja hammastikkuun ei jää taikinaa testattaessa. Anna muffinssien jäähtyä ja valmista kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka, sokeri ja keltainen väriaine. Pursota tähtityllalla kuorrute muffinssien päälle ja koristele nomparelleilla.
VINKKI: jos haluat leivoksista erittäin sitruunaisia, lisää sitruunamehua myös kuorrutukseen ennen pursottamista!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.