Pohja:
150 g sulaa rasvaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää kananmuna. Yhdistä jauhot muuhun taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle sekä vähän reunoille. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Toffee
4 dl kuohukermaa
50 g voita
100 g sokeria
150 g fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
Sulata voi kattilassa ja lisää loput aineet. Anna kuplia niin kauan, että vesitestin tehdessäsi toffee putoaa lasin pohjalle. Kaada toffee piirakkapohjan päälle.
Rahkatäyte
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunan valkuaista
puolukoita
Sekoita keskenään rahka, sokeri ja valkuaiset ja kaada täyte toffeen päälle. Ripottele lopuksi puolukat ja anna piirakan vielä paistua 200 asteessa n. 20 min. Ota piirakka uunista ja anna sen jäähtyä reilusti viileäksi, jotta toffee jähmettyy tarpeeksi eikä valu piirakan välistä.
VINKKI! Voit myös käyttää itsetehyn toffeen sijasta kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta, joka on jämäkkää ja pehmeää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.