24 sämpylää:
7,5 dl vettä
75 g tuorehiivaa
1 rkl siirappia
0,5 rkl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäleseitä
12 dl sämpyläjauhoja
100 g siemeniä (kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
100 g porkkanaraastetta
1,5 rkl öljyä
Raasta porkkanat. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta) ja murenna siihen hiiva. Lisää suola ja siirappi. Lisää vehnäleseet, ruis- ja sämpyläjauhot sekä öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää siemenet ja porkkanraaste ja kääntele ne taikinan joukkoon. Nosta taikina lämpöiseen paikkaan kohoamaan.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja pyörittele taikinasta pellille n. 24 pyöreää sämpylää. Paista uunissa n. 20 min ja sivele paistuneet sämpylät kevyesti vedellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.