Tällä kertaa kokeilussa oli itsetehdyt suklaakonvehdit näin joulun alla :) Hankin hyvän lämpömittarin, jolla voin mitata mm. kinkun lämpötilan, mutta myös hyödyntää sitä leivonnassa ja tällä kertaa suklaan temperoinnissa. Löysin myös marketista edullisen silikonisen jääpalamuotin, jonka avulla valmistin simpukan muotoisia konvehteja. Tarkoituksena oli käyttää täytteenä kondensoidusta maidosta tehtyä toffeeta, mutta sitäpä en löytänyt lähimarketeista, joten päädyin sitten helppoon ratkaisuun ja ostin valmiskinuskia. Lisäksi konvehdeista löytyy mantelirouhetta. Tässä vielä valmistus ohje:

n. 15 kpl valmiita konvehteja

200 g maitosuklaata

valmista kinuskikastiketta

mantelirouhetta

 

Temperoi suklaa siten, että sulatat suklaan mikrossa ensin 45 asteeseen. Jäähdytä sen jälkeen suklaa n. 26-27 asteeseen ja lämmitä vielä kerran 30 asteeseen.

Lusikoi/maalaa sudilla konvehtimuotin pohja ohuesti suklaalla ja anna kovettua hetki kylmässä. Täytä konvehdit kinuskilla ja mantelirouheella siten, että päälle jää vielä tilaa suklaalle. Tasoita konvehdin päällinen tasaiseksi suklaalla ja anna taas jähmettyä kylmässä. Irroita konvehdit silikonisesta muotista painamalla. Koristele nomparelleilla käyttäen sokerikuorrutetta liimana.